Liceu. un espai per l’art.

DE SOLÀ-MORALES, Ignasi/ DILMÉ, Lluís/ FABRÉ, Xavier/ IBORRA, Joaquim/ LLORET, Teresa/ MATABOSCH, Joan/ PLA I ARXÉ, Ramon

 

ISBN-13 : 978-8477826590

Ed. Lunwerg, Barcelona, 1999

 

Aquest llibre editat en 1999 a propòsit de la nova inauguració del teatre aplega diversos autors per a fer un recorregut per la història de la institució des dels seus orígens fins aquell moment. Fa un repàs molt complet de la seva història artística i de les persones que la dugueren a terme establint unes etapes en les que es reflexa també l’estat social i cultural del nostre país.

La nostra contribució en aquesta edició commemorativa abasta dos grans capítols: d’una banda presentem la història de l’edifici, dels precedents i de l’indret que ocupa a la ciutat a nivell amè i divulgatiu i de l’altra expliquem una mica més a fons el nou edifici amb una àmplia descripció de les dependències i de les activitats que s’hi desenvolupen a cada lloc així com de l’entroncament amb les àrees restaurades i les reconstruïdes. És un text que permet conèixer l’edifici, la seva arquitectura i la funció òpera dins dels marc de la història artística i institucional de l’entitat.